top of page
Timea-8 (1)_edited.jpg

Timea E. Nagy-Payne M.S.M. életrajz

 

Nagy Tímea, emberkereskedelem-túlélő, szerző, nemzetközi speaker és szociális aktivista, 1998-ban emigrált Kanadába. Egy értelmes munka reményében érkezett Budapestről Torontóba, de egy rémálom közepén találta magát.

 

Tímea, aki egy akkori magyar rendőrségi alkalmazott lánya volt, emberkereskedők túszává vált 3 rettenetes hónapra, akik arra kényszerítették, hogy a szexiparban dolgozzon. Szerencsére sikerült megszöknie, és új életet kezdhetett.

 

10 évvel később Tímea Kanadában megalapította a ’Walk with Me’ (Sétálj velem!) non-profit szervezetet azzal a céllal, hogy segítse az emberkereskedelem áldozatait és a bűnüldöző szerveket.

 

2009 és 2015 között szervezete több mint 300 áldozatnak segített, és több mint 500 emberkereskedelemmel kapcsolatos nyomozásban vett részt egész Kanadában. Tímea kulcsszerepet játszott a Kanadai Szövetségi Rendőrség legnagyobb emberkereskedelem elleni nyomozásában, az OPAPA néven ismert programban. Ez Kanada bűnügyi történetének legnagyobb ismertté vált emberkereskedelmi ügye.

 

Tímea számos ügynökségnek nyújtott képzést Kanadában, az Egyesült Államokban és Európában, elérve több mint 15.000 rendőrségi szervezetet (például FBI és ICE, Amerikai Bevándorlási Hivatal) valamint több mint 1.500 amerikai pénzügyi intézményt.

 

2014-ben a Tímeával történtek krónikájából kiállítást szerveztek a Kanadai Emberjogi Múzeumban a Turning Point (Fordulópont) kiállításon. Ezen kívül rengeteg elismerést kapott a kiemelkedő tevékenységéért: Miniszterelnöki Önkéntes Díj, Erzsébet királynő gyémánt jubileumi érem, a Free the Slaves (Szabadítsuk ki a rabszolgákat) szervezet Szabadság Díja, Bűnözés Megállítók Díja, Főállamügyész Díja Ontario, és a Hősiesség Díjat a Joy Smith Alapítványtól.

Előadói

Felkérés

Klikkeljen az elektronikus adatlapra es 

toltse ki. Koszonjuk szepen.

Telex interju.jpg
bottom of page